Indavideó

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jó nekünk!

Miért kell az életünket mindig újra írni?

Friss topikok

  • teknős: @blah: Bizonyítékod is van rá, vagy csak óvodás szintű a vitakultúrád? (2013.04.09. 13:49) Politikai erőszak Magyarországon!?
  • sazoland: @mokevar: Időnként a korom ellenére naivnak tűnök. Talán az is vagyok. De még hiszek abban, hogy v... (2013.04.08. 21:31) Ha én lennék a miniszterelnök...!
  • sazoland: Ezek a rohadt közvetítők szegény bankárokat ilyen dologra kényszerítették és ezt is megetették az ... (2011.12.23. 20:53) Végre megvan a bűnös!!!
  • sazoland: Úgy találnak ki adót, hogy azt sem tudják mit akarnak. Nincs megfogalmazva, mi az egészségtelen. A... (2011.06.29. 22:02) Hamburgeradó? Chipsadó? Vagy mi?
  • sazoland: Gyalázat! Amennyit a demokrácia ellen ebben az egy évben bűnöztek, eddig csak a Rákosi féle banda ... (2011.05.27. 22:46) Töröljük a Kádárkorszakot!

Linkblog

2011.06.25. 11:51 sazoland

Hamburgeradó? Chipsadó? Vagy mi?

Szeretném leszögezni, hogy nem értek egyet semmilyen új adónem bevezetésével. Nem értek vele egyet, mert ez nem más mint sarc, amivel a FIDESZ sem értett addig egyet, amíg nem nekik kellett dönteni és felelősséget viselni. Ma meg vagyok győződve, hogy sokkal több adót fizetünk, mint az "adócsökkentés" előtt. Amikor a kereskedelmi hálózatok terhére bevezették a műanyagszatyrok termékdíját, akkor igen hangosan mondták, hogy ez azért nem jó, mert azok a gusztustalan kereskedők, ezt átterhelik a vásárlóra. Most meg adót vetnek ki ugyanilyen termékekre, amit természetesen az egész országban át fognak terhelni ránk. Így jártunk eddig minden bevezetett adóval.

De!!

Katasztrofális állapotokat mutat az a kényszerfogyasztás, ami a cukros, festett, műanyagokkal ízesített üdítők irányába mutat. Drámai az értelmetlen, óriási mennyiségű sófogyasztás. Persze ebben nem igen jelent megoldást az adó, mert azt nem váltja ki, hogy rengetegen egy ételt, kóstolás nélkül megsóznak. Valamit ki kell találni azért, hogy a gyerekek, vagy akár fiatalok ne fogyasszák ipari mennyiségben az energiaitalokat, amik nem csak az erős frissítő hatása miatt egészségtelenek nagy mennyiségben, hanem itt is érvényes a festék, a cukor, a tartósítószer, a műanyag. Nem tudok egyet érteni a chipsek adóztatásával, mert azok a szülők, akik a gyerekeiket nyakló nélkül etetik ilyen élelmiszerekkel, ettől nem fognak leszokni róla. Szemben ezzel, azokkal is adót fizettetnek, akik nem fogyasztanak akkora mennyiséget, ami káros lenne az egészségre. Ezzel szemben a gyerekeket el kellene kezdeni tanítani a só káros hatásaira. Azt kellene megtanítani, hogy azok nem azért ilyen sósak, mert így jók, hanem azért, hogy utána azonnal igyanak egy kólát, majd újra kívánják a chipset és megint a kólát. Kultúrát kell kialakítani ezek ellen és nem adót kivetni rá.

Igazságtalan rendszer az, amikor adórendszerrel próbáljuk megoldani az egészségügy problémáit. Meggyőződésem, hogy így az emberek a sokszorosát fogják kifizetni a vizitdíjnak, ami viszont közvetlenül a céljához került befizetésre. És igazságos volt, mert aki nem járt orvoshoz, az egyáltalán nem fizetett, aki keveset járt, keveset fizetett, aki meg sokat járt, annak maximalizálták a költségeit. Így nem tették tönkre azokat az embereket akik betegek voltak, de mindenkit érdekeltté tettek, hogy próbáljanak egészségesen élni. Akkor ez vérlázító volt. Most micsoda?

Tisztelt kormányzó Hölgyek és Urak! Amire most készülnek, az a vizitdíj, csak rosszabbul, igazságtalanul és mocskos módon a többszöröse teherrel sújtja az embereket.

2 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://atszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr893013272

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzultáció a chipsadóról 2011.06.29. 16:37:08

Vannak, akik szerint a népegészségügyi termékadót (chipsadót) azért vezetik be, mert a kormány félti az egészségünket és ezzel ösztönöz minket arra, hogy egészségesebben éljünk. Mások szerint ez is csak egy újabb értelmetlenül, a következmények vizsgál...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seahawks 2011.06.29. 12:17:13

egészségtelen élet büntetése? pont mi magyarok csináljuk meg? akkor kezdjük a gulyással, csülkös bablevessel, pörköltekkel, lecsóval, lángossal, sült kolbásszal valamint az összes cukrászdát kötelezzük arra, hogy édesítőszerrel süssenek.

sazoland 2011.06.29. 22:02:05

Úgy találnak ki adót, hogy azt sem tudják mit akarnak. Nincs megfogalmazva, mi az egészségtelen. A cukor, akkor is ha leesik a cukrom és be kell kapnom egy kocka cukrot? A só, enélkül nincs étel és ki mondja meg mennyi a sok? A tartósítószer, a nagymamám 1960-ban is tett tartósítószert a befőttbe és a lekvárba, mert enélkül nem áll el. A zsír, enélkül nyugaton sem készítenek ételt, és Magyarországon sem esszük kanálszámra. És még sorolhatnánk.
süti beállítások módosítása