Indavideó

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Jó nekünk!

Miért kell az életünket mindig újra írni?

Friss topikok

  • teknős: @blah: Bizonyítékod is van rá, vagy csak óvodás szintű a vitakultúrád? (2013.04.09. 13:49) Politikai erőszak Magyarországon!?
  • sazoland: @mokevar: Időnként a korom ellenére naivnak tűnök. Talán az is vagyok. De még hiszek abban, hogy v... (2013.04.08. 21:31) Ha én lennék a miniszterelnök...!
  • sazoland: Ezek a rohadt közvetítők szegény bankárokat ilyen dologra kényszerítették és ezt is megetették az ... (2011.12.23. 20:53) Végre megvan a bűnös!!!
  • sazoland: Úgy találnak ki adót, hogy azt sem tudják mit akarnak. Nincs megfogalmazva, mi az egészségtelen. A... (2011.06.29. 22:02) Hamburgeradó? Chipsadó? Vagy mi?
  • sazoland: Gyalázat! Amennyit a demokrácia ellen ebben az egy évben bűnöztek, eddig csak a Rákosi féle banda ... (2011.05.27. 22:46) Töröljük a Kádárkorszakot!

Linkblog

2011.02.22. 10:27 sazoland

Miért csökkenünk?

Most rögtön kellene valami okosat írni, de a nálam sokkal okosabbak sem tudnak évtizedek óta. Miért csökken a gyerekvállalási kedv évről-évre? Szeretünk arra hivatkozni, hogy ebbe a tragikus világba, ebbe az anyagi állapotba, ebbe a politikai helyzetbe bűn lenne a gyereket beengedni. Inkább ne is jöjjön. Én ezt nem értem. A világ ma sokkal vadabb és tragikusabb, mint akkor, amikor az én gyerekeim születtek, de sokkal békésebb, kiegyensúlyozottabb, egyszerűbb, mint akkor volt amikor én születtem. És hát a nyugdíjrendszert pont az fenyegeti igazán, hogy velem együtt rengetegen születtek. Az anyagi helyzet, és a politikai állapot ma lényegesn jobb mint amikor az én gyerekeim születtek, és össze sem lehet hasonlítani azzal az időszakkal amikor én születtem. Ez még akkor is érvényes, ha látjuk a mai politikai békétlenséget. Az én időmben csak azért volt egyszerűbb, mert összekacsinthattunk. Szavak nélkül is értettük egymást és egy kacsintásból értettük a közös ellenségről alkotott véleményt. Ez a tény. De akkor miért nincsenek gyerekek? Véleményem szerint a kiindulás a házasság becsületének elvesztése. A fiatalok nem akarnak házasodni, mert az élettársi kapcsolat is jó. Azt mondják: minek a papír, anélkül is szeretjük egymást. Nem, a papírra nem azért van szükség, hogy deklaráljuk a szerelmünket. A házasság egy eskü a felelősségvállalásra. De mit ér az eskü, a felelősségvállalás, ha minden különösebb ok nélkül bármikor felrúghatjuk. És rengetegen meg is teszik. Tömeges a válások száma. Ennyire rosszul választunk? Ez nem emiatt van. Nem vesszük komolyan az esküt. Pedig ez komoly, függetlenül attól, hogy csak egymás szemébe néztünk közben, vagy Isten színe előtt tettük azt. A gyereknevelésben biztosan segít a családi adózás, de a házasság becsületét és a gyerekvállalás fontosságát ez sem adja vissza. A felelősségtudatot a család iránt, a nemzet iránt, otthonról kell hozni és az iskolában kell tanítani. 

Mélyen hiszem, hogy a gyerekvállalás nem anyagi kérdés. Az adókedvezmény segít abban, hogy több pénz jusson a gyerekek minél igényesebb felnevelésére, de nem változtat a gyerekvállalási kedven. Tehát emiatt sajnos többen nem leszünk.

Van miről gondokodni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://atszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr22679086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása