Indavideó

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Jó nekünk!

Miért kell az életünket mindig újra írni?

Friss topikok

  • teknős: @blah: Bizonyítékod is van rá, vagy csak óvodás szintű a vitakultúrád? (2013.04.09. 13:49) Politikai erőszak Magyarországon!?
  • sazoland: @mokevar: Időnként a korom ellenére naivnak tűnök. Talán az is vagyok. De még hiszek abban, hogy v... (2013.04.08. 21:31) Ha én lennék a miniszterelnök...!
  • sazoland: Ezek a rohadt közvetítők szegény bankárokat ilyen dologra kényszerítették és ezt is megetették az ... (2011.12.23. 20:53) Végre megvan a bűnös!!!
  • sazoland: Úgy találnak ki adót, hogy azt sem tudják mit akarnak. Nincs megfogalmazva, mi az egészségtelen. A... (2011.06.29. 22:02) Hamburgeradó? Chipsadó? Vagy mi?
  • sazoland: Gyalázat! Amennyit a demokrácia ellen ebben az egy évben bűnöztek, eddig csak a Rákosi féle banda ... (2011.05.27. 22:46) Töröljük a Kádárkorszakot!

Linkblog

2013.06.13. 09:25 sazoland

Gratulálok az árvízi harcosoknak!

Lassan véget ér évtizedek egyik legnagyobb árvize. Nagyon aggódtunk és volt is mitől félni. Passaut látva mindenkinek összeszorult picit a gyomra, "Mi lesz velünk?". Nos óriási anyagi veszteség, amit elkerülni nem lehetett, de egy rossz szervezéssel, lerobbant védművekkel, morálisan összeomlott társadalommal ez a többszöröse is lehetett volna. Magyarországon, szemben a környező összes országgal, nem történt egyáltalán haláleset. Bizonyított az ország, bizonyított a társadalom, bizonyítottak a szakemberek, bizonyított az árvízvédelmi rendszer. Most persze felmerül sokakban, és hol marad a kormány munkája, hol marad a politika kiváló teljesítménye? Nos az nincsen sehol. Nekik nem jár a köszönet. A teljes politikai portfólió reklámnak használta az ország, az emberek tragédiáját. Volt aki mutatta magát, volt aki nem mutatta magát látványosan, de bement a TV-be és elmondta, hogy ők nem mutatták meg magukat. Volt aki hangosan köpködött a másikra, hogy az bezzeg nem a gáton dolgozott mint mi. Nem árt ha valaki végre már elmondja a politikusoknak, hogy ők csak egyszerű kiszolgálói egy ilyen munkának és nem a frontharcosai. Jó lenne már végre, ha csak a saját munkájukat végeznék és nem akadályoznák a munkájukat végezni akarókat. Finoman szólva röhejes volt, ahogyan többször is bemondták a TV-kben, rádiókban, hogy Orbán Viktor személyesen irányította a védekezést. Tisztelettel jelentem Orbán Viktornak fingja sincs az árvízvédelemről. De nem csak ő leledzik ebben az állapotban, hanem az összes politikus, hacsak nem találunk a parlamentben egy aktív vízügyi szakembert. De hát ez ugye nem jellemző. Ma minden politikus, minden politikai irányzat, párt magáénak tulajdonítja ezt a sikert. Aki most van vezető pozícióban azért, aki tegnap volt azért, aki tegnap előtt, meg azért. Ma százszor-ezerszer hallottuk, "Ekkora összefogás még sosem volt". De volt! Volt, ha nagy árvíz volt, volt, ha nagy vihar volt és volt ha vörös iszap zúdult az emberekre. Ne akarjuk még ezt is a politika oldalára fordítani. Mindannyiszor hivatásosok és önkéntesek egyaránt testi épségüket kockáztatva rohantak mások segítésére. Az egyszerű dolgozó embernek ilyenkor meg sem fordul a fejében a választás, a kormány, a kormánypárt. Legalábbis addig, amíg a TV-ből meg nem tudja, hogy az a tíz percig mellette lapátoló ember valamelyik király volt.

A lehetőségekhez képest jól végződött ez a tragédia. De ez kizárólag a szakembereknek, a rendőrségnek és katonaságnak, illetve a segítőkész önkénteseknek volt köszönhető és nem a politikusoknak.

Köszönjük mindannyian ezt az emberpróbáló, fáradságot nem ismerő, kitartó munkát és jó pihenést kívánok mindenkinek aki megteheti.

Szólj hozzá!

Címkék: politika mentés árvíz gát TV


A bejegyzés trackback címe:

https://atszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr965358467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása