Indavideó

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Jó nekünk!

Miért kell az életünket mindig újra írni?

Friss topikok

  • teknős: @blah: Bizonyítékod is van rá, vagy csak óvodás szintű a vitakultúrád? (2013.04.09. 13:49) Politikai erőszak Magyarországon!?
  • sazoland: @mokevar: Időnként a korom ellenére naivnak tűnök. Talán az is vagyok. De még hiszek abban, hogy v... (2013.04.08. 21:31) Ha én lennék a miniszterelnök...!
  • sazoland: Ezek a rohadt közvetítők szegény bankárokat ilyen dologra kényszerítették és ezt is megetették az ... (2011.12.23. 20:53) Végre megvan a bűnös!!!
  • sazoland: Úgy találnak ki adót, hogy azt sem tudják mit akarnak. Nincs megfogalmazva, mi az egészségtelen. A... (2011.06.29. 22:02) Hamburgeradó? Chipsadó? Vagy mi?
  • sazoland: Gyalázat! Amennyit a demokrácia ellen ebben az egy évben bűnöztek, eddig csak a Rákosi féle banda ... (2011.05.27. 22:46) Töröljük a Kádárkorszakot!

Linkblog

2011.03.19. 18:06 sazoland

Táppénzcsökkentés vs. vizitdíj és egyebek!

A minap megszületett a nagy ötlet. Táppénzcsökkentés. Értem. A magasabb jövedelműeknek adtunk egy zsáknyi pénzt az egykulcsos adórendszerrel, most visszaveszünk egy zacskóval. A kormány bekasszíroz egy nevetséges összeget, úgy ötmilliárd forintot. Ez persze bármelyikünknek sok pénz, de az egészségügynek aprópénz. Ezzel szemben, aki beállította a családi költségvetését egy jövedelemszintre, az egy tartós betegség esetén mindenképpen nagyon nehéz helyzetbe kerülhet. De eddig kis szerencsével, nem ment tönkre. Mostantól a szerencsében sem bízhat. A FIDESZ néhány évvel ezelőtt egy több tízmilliárdos bevételre (több milliárd költséggel) mondatott nemet a néppel. Most gátlástalanul tönkretesz bárkit. A vizitdíj közvetlenül kb 22 milliárd bevételt jelentett volna évente, úgy, hogy ebbe senki nem ment volna tönkre, hiszen a törvény megakadályozta a túlfizetést. Arról nem beszélünk, hogy akár még egyszer ennyit lehetett volna megtakarítani a járulékos kiadásokból. Azóta gyakorlatilag letudtuk volna az egészségügy anyagi problémáit. Vagy nem, de lényegesen közelebb lennénk hozzá.

Elképesztő dilettantizmussal vágunk bele mindenbe. Ennyire felkészületlen kormányunk eddig csak egy volt, az első. Nekik viszont a mentségükre szolgál, hogy nem volt előzményük. Nem tudták hogyan lehet jól csinálni. A mai kormány ezt már nem mondhatja el. Fejlődést és megtorpanást egyaránt láttak maguk előtt és ők maguk is tapasztaltak meg ilyet. Ma mégis csak a mindent elsöprő hatalomvágy és a "csakazértis másképpen" vezeti őket.

  • Nemrég nemet mondtak a vizitdíjra, helyette bevezetik a táppénzcsökkentést.
  • Nemrég nemet mondtak a tandíjra, helyette csökkentik az államilag támogatott létszámot, és megszüntetik a költségtérítések támogatását.
  • Nemrég még azt mondták: "Vége az uram-bátyám világnak" Ma se szeri se száma a rokonok által betöltött kulcspozícióknak.

És valószínűleg még sorolhatnánk a becsapásokat. De hát ugye a "szék határozza meg a tudatot". Ellenzékből könnyen hülyíthettek mindenkit. Ma már cselekedni kellene! Lehetőleg úgy, hogy ne kelljen további jövedelem csökkenést és mellette költségnövekedést elszenvednünk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://atszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr512753640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása