Indavideó

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Jó nekünk!

Miért kell az életünket mindig újra írni?

Friss topikok

  • teknős: @blah: Bizonyítékod is van rá, vagy csak óvodás szintű a vitakultúrád? (2013.04.09. 13:49) Politikai erőszak Magyarországon!?
  • sazoland: @mokevar: Időnként a korom ellenére naivnak tűnök. Talán az is vagyok. De még hiszek abban, hogy v... (2013.04.08. 21:31) Ha én lennék a miniszterelnök...!
  • sazoland: Ezek a rohadt közvetítők szegény bankárokat ilyen dologra kényszerítették és ezt is megetették az ... (2011.12.23. 20:53) Végre megvan a bűnös!!!
  • sazoland: Úgy találnak ki adót, hogy azt sem tudják mit akarnak. Nincs megfogalmazva, mi az egészségtelen. A... (2011.06.29. 22:02) Hamburgeradó? Chipsadó? Vagy mi?
  • sazoland: Gyalázat! Amennyit a demokrácia ellen ebben az egy évben bűnöztek, eddig csak a Rákosi féle banda ... (2011.05.27. 22:46) Töröljük a Kádárkorszakot!

Linkblog

2011.03.26. 14:07 sazoland

Gyerehaza.org!

Elindult egy mozgalom. Összegyűjthetjük azokat a pozitívumokat amik a mellet szólnak, hogy érdemes hazajönni azoknak a fiataloknak, középkorúaknak, akik jelenleg valahol külföldön keresik a boldogulást. Adjunk nekik a kezükbe egy olyan hangulatot, ami elbizonytalanítja a külföldbe vetett hitüket. Ezt úgy lehet megoldani, ha olyan tényeket mondok, amik megállnak a lábukon és azt sugározza, hogy nem biztos az, ha ezeket figyelembe veszed, akkor is a külföld lesz a nyerő. Nos az IKSZ összeállított tíz pontot, ami a fentieket sugallhatja, illetve sugallnia kellene.

Fussunk végig rajta.

10. Versenyképes, egykulcsos adó.

Nem versenyképes adó. Jelenleg Magyarországon egy olyan igazságtalan SZJA rendszer van amihez hasonló csak néhány, három-négy országban van Európában. Azért írom, hogy hasonló, mert akármennyire kerestem, nem találtam arra utalást, hogy bárhol is létezne szuperbruttó számítási alap. Tekintettel arra, hogy így már a 127% 16%-a az adó, ez már egyáltalán nem biztos, hogy versenyképes. Arról nem beszélve, hogy 25% ÁFA-ra alig van példa Európában. Általában 19-20% ez máshol. Ezt is tovább lehet ragozni azzal, hogy az élelmiszerek, zöldségfélék majd' mindenhol kedvezményes, 5-9% ÁFA-t tartalmaznak. Néhány példa: Ausztriában 3 millió forintig nulla az adókulcs. Angliában kb 12 millió forintig ugyanannyi adót kell fizetni, mint nekünk, de 17,5% ÁFA-t alkalmaznak. Franciaországban 1,5 millióig 0% az adó, 1,5 - 3 millióig 5,5%, 3 - 7 millióig 14%. Még sorolhatnám. Szinte csak olcsóbb adórendszer működik mindenhol. Sajnos ez kipukkadt.

9. A „magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek

 Ez már önmagában is nevetséges. A tönkrement vállalkozások túlnyomó része az első két évben csődöl be. Tekintettel a magyar piac igen alacsony méretére, komoly vállalkozást csak egy multi cég beszállítójaként lehet indítani. Ez a pont éppen ezt állítja ellenpólusként. Hát ez is kipukkadt.

8. Túró Rudi

Ez aranyos. Annyira bugyuta érv, hogy nem szeretném minősíteni.

7. Budapest - multikultibb, mint gondolnád

Aki ezt leírta, mint érvet, az vagy nem járt még külföldön, vagy pont azokat nézi hülyének akik most ott élnek.

6. Aranyat érő nyelvtudás

Ez tényleg nagy érték. Akik külföldön dolgoznak, azok többek között pont emiatt dolgozhatnak ott, ahol.

5. Olcsóbb egészségügyi ellátás

Ez vicc. Az a kevés költség ami ott a vizitdíj röhejes összeg ahhoz képest, amennyivel többet keresnek ott, mint itthon.

4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval

Ezt bárki meg tudja főzni magának, a csalamádét, meg kiviheti, a hűtőben eláll.

3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok

Na végre egy valós érv. A barátok tényleg hiányozhatnak és pótolhatatlanok.

2. Családbarát szociális rendszer

Minden fejlett nyugati demokráciában ugyanilyen, vagy jobb.

1. Az érzés...

Ez létezhet, de mindenkinek a magánügye.

Nagyon rosszul hiszi bárki, aki úgy gondolja, hogy én a kivándorlás híve vagyok. Nem, soha nem győznék meg erről senkit. Az ellenkezőjéről sokkal többet tudnék beszélni. Sajnos, azok akik elmennek, vagy sikeresek lesznek és nagyon nehezen meggyőzhető a hazajövetelről, vagy nem járnak szerencsével és akkor mindenképpen előbb-utóbb hazajönnek. Olyan körülményeket kell teremteni, amiben itthon jól érzi magát egy dolgozó. A mai nem olyan. A tegnapi sem volt sokkal jobb. Akik elmennek külföldre dolgozni, vállalják annak negatívumait, amiből nagyon sok van. Mégis maradnak, mert még mindig jobb. Miért nem veszi már észre a politika, hogy amíg ők így viselkednek, ahogy, addig ez nem változik, vagy csak romlik.

Ilyen látványos hablatyolással csak rontanak a helyzeten.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://atszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr412773173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása